Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Δημιουργία Λογαριασμού
Εγγραφή
Έχετε λογαριασμό? Σύνδεση
Η στέβια είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων. Εξάγεται από τα φύλλα ενός φυτού που ονομάζεται στέβια rebaudiana. Αυτό το φυτό έχει αναπτυχθεί για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες στη Νότια Αμερική. Υπάρχουν πολλές ενώσεις που δίνουν τη γλυκιά γεύση και βρίσκονται στα φύλλα της στέβιας, οι κυριότερες των οποίων είναι στεβιοζίτης και Rebaudioside A. Η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά σε σχέση με τη ζάχαρη. Έχει μηδέν θερμίδες, μηδέν υδατάνθρακες, μηδέν γλυκαιμικό δείκτη, γεγονός που την καθιστά ιδανική για κατανάλωση από διαβητικούς, που δεν επιθυμούν την απότομη αύξηση των επιπέδων του σακχάρου τους. Αυτό το επιτυγχάνουν καταναλώνοντας αντί για ζάχαρη, στέβια.
Σύμφωνα με επίσημους φορείς όπως ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) και η EFSA (Ευρωπαική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων) που ελέγχουν και πιστοποιούν προιόντα προς κατανάλωση, η στέβια είναι απόλυτα ασφαλής προς κατανάλωση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ροφήματα, φαγητά, γλυκά, ποτά κλπ. Ενώ μπορεί να ψηθεί κιόλας.
Βάρος | 0,200 kg |
---|---|
Συστατικά | Ερυθριτόλη, γλυκοζίτες στεβιόλης Ρεμπαουδιοσίδη Α 95%. |