Γιώτης Μείγμα για Γλυκά Λουκουμάδες 255gr

1,80

Περιγραφή

Η πιο λαχταριστή σιροπιαστή απόλαυση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, στην πιο νόστιμη, εύκολη και γρήγορη, σπιτική εκδοχή. Με σίγουρη επιτυχία μπορείτε να ετοιμάσετε τραγανούς λουκουμάδες στη στιγμή και να τους συνοδεύσετε με μέλι και τριμμένο καρύδι, αλλά και με παγωτό.
Με το Μείγμα για Λουκουμάδες ΓΙΩΤΗΣ, φτιάχνετε 50 – 60 Λουκουμάδες.

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,260 kg
Συστατικά

Αλεύρι ΣΙΤΟΥ, Ζαχαρη, Μαγιά, Αλάτι, Γαλακτωματοποιητής: μονοστεατική σορβιτάνη 1% επί της μαγιάς , μαγιά 2,2%.

Οδηγίες

• Aνακατεύετε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το μίγμα για λουκουμάδες με τη μαγιά που υπάρχει στο κουτί. Προσθέτετε 300 γραμ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύς χυλός .
• Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε μια ζεστή γωνιά να φουσκώσει (45 λεπτά περίπου).
• Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες ζύμης και τις ρίχνετε σε αρκετό λάδι καυτό (αν έχετε φριτέζα ζεσταίνετε το λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο, στους 1800C). Eναλλακτικά, παίρνετε με το χέρι σας ζύμη, το κλείνετε απαλά και κόβετε με κουταλάκι του γλυκού (το οποίο βρέχετε συχνά σε ένα ποτήρι με νερό) τις μικρές ποσότητες ζύμης που βγαίνουν ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.
• Ψήνετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσουν.
• Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι και κανέλα, ή με σιρόπι από 1 φλιτζ. τσαγιού μέλι, ζάχαρη και νερό αρωματισμένο με φλούδα κανέλας, γαρίφαλου και φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.