Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Δημιουργία Λογαριασμού
Εγγραφή
Έχετε λογαριασμό? Σύνδεση
Καταπολεμά την υπερένταση και το άγχος. Μπορεί να δράσει ως ελαφρύ υπνωτικό σε νευρασθενικούς, υστερικούς και υποχονδριακούς ασθενείς.
Ανακουφίζει από το πονοκέφαλο, το κρυολόγημα, το βήχα και τη ρινική καταρροή. Βοηθά στις ημικρανίες και στους νευρικούς εμετούς.
Δρα ως ήπιο αντιπυρετικό.
Διαλύει το ουρικό οξύ και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στα αρθριτικά, στους ρευματισμούς και στην ουρική αρθρίτιδα. Έχει καλά αποτελέσματα κατά της ουρίας των διαβητικών.
Συνεργεί κατά της υδρωπικίας, κυστίτιδας, δυσκοιλιότητας, δυσπεψίας, στην απόφραξη της σπλήνας αλλά και του ήπατος. Θεωρείται ότι συμβάλλει στην διάλυση των πετρών στα νεφρά. Καταπολεμά τα αέρια της κοιλιάς. Χρησιμοποιείται στην ισχιαλγία και στο λουμπάγκο.
Το αφέψημα του λειαίνει τις ρυτίδες του προσώπου και τις φακίδες. Πλύση με αυτό των μαλλιών, τα τονώνει και βοηθά στην ανάπτυξή τους. Μπάνιο με το αφέψημα βοηθά στους παιδικούς σπασμούς και στην κόπωση.
Το τίλιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως από την Ελληνορωμαϊκή εποχή έως και τον Μεσαίωνα. Ο Διοσκουρίδης κατέγραψε ότι το κατάπλασμά του θεραπεύει τα δαγκώματα των φιδιών και ο Πλίνιος συμπλήρωσε ότι ‘τα φίδια δε τολμούν να πλησιάσουν ούτε τη σκιά του δέντρου’. Σύμφωνα με λαϊκές δοξασίες του Μεσαίωνα, ‘όποιος κοιμόταν κάτω από τη φλαμουριά μεταφερόταν στη Γη των νεραϊδών’. Το 1940 κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου όπου οι λαοί υπέφεραν από ασιτία, ήταν διαδεδομένο το ‘πράσινο αλεύρι’ από το οποίο φτιαχνόταν το ψωμί για το ‘Δελτίο’. Το ‘πράσινο αλεύρι’ φτιαχνόταν από κοπανισμένα ξηρά φύλλα τίλιου, κριθάρι και καλαμποκάλευρο. Το τσάι τίλιου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μέχρι και σήμερα στη Γαλλία, όπου χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική ως συστατικό ποτών και εδεσμάτων.
Πηγή: https://www.mednutrition.gr/
Βάρος | 0,030 kg |
---|---|
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |