Ολύμπου Βότανα Φασκόμηλο 35gr

1,80

Περιγραφή

Το φασκόμηλο είναι ένα στυπτικό, τονωτικό και θεραπευτικό βότανο, εξαιρετικό για την ανακούφιση του πονόλαιμου. Κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου, χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση πεπτικών παθήσεων και είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με την μακροζωία. Φύεται σε ξηρούς, ηλιόλουστους λόφους σε εύκρατες περιοχές. Χρησιμοποιούνται κυρίως τα φύλλα, αλλά και τα άνθη του.

Ποιές είναι οι ιδιότητές του;

Στο κρυολόγημα 

Είναι μία καλή επιλογή για να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις πονόλαιμου, αμυγδαλίτιδας, ακόμα και σε περιαμυγδαλικό απόστημα. Είναι το κλασικό βότανο για το βράχνιασμα και την φαρυγγίτιδα.

Στην στοματική υγιεινή

Έχει αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση και είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό να χρησιμοποιηθεί για γαργάρες σε περιπτώσεις ορισμένων παθήσεων του στόματος και των ούλων. Καταπολεμά τις άφθες, την ουλίτιδα και την στοματίτιδα.

Στην εμμηνόπαυση

Έχει οιστρογόνο επίδραση και καταπολεμά διάφορα από τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής εφίδρωσης. Η διακοπή της εφίδρωσης σε κάθε περίπτωση θεωρείται ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Σπασμολυτικό

Ανακουφίζει από πονοκέφαλο, δυσμηνόρροια και ίλιγγο.

Στο πεπτικό σύστημα

Προκαλεί θερμότητα στο στομάχι κι έτσι έχει χωνευτική επίδραση. Ακόμα δρα κατά του μετεωρισμού, της διάρροιας, της γαστρίτιδας και τονώνει το πεπτικό σύστημα.

Νόσος Alzheimer

Σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι συμβάλλει στην επιβράδυνση της νόσου

Ηρεμιστικό

Βοηθά ιδιαίτερα σε νευρωτικές καταστάσεις, όπως επίσης και στην κατάθλιψη. Γενικά, το φασκόμηλο συνίσταται σε περιπτώσεις σωματικής και πνευματικής υπερκόπωσης.

Υπάρχουν παρενέργειες;

  • Δεν ενδείκνυται η κατανάλωση του κατά την κύηση και τον θηλασμό. Συστήνεται μόνο σε ηθελημένη διακοπή γάλακτος για απογαλακτισμό.
  • Επειδή επηρεάζει την αιμάτωση και ενισχύει τον οργανισμό, καλό είναι να μη καταναλώνεται από νευρικά και έντονα εκδηλωτικά ή πληθωρικά άτομα, που κοκκινίζει το πρόσωπό τους.
  • Να αποφεύγεται από άτομα με υπέρταση και ταχυπαλμία.

Με ποιούς τρόπους μπορούμε να την εντάξουμε στη διατροφή;

  • Ως αφέψημα
  • Ως έγχυμα των φύλλων
  • Χυμός του φρέσκου φυτού
  • Έμβρεγμα με κρασί ή κονιάκ

Λίγα ιστορικά στοιχεία

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το έδιναν στην γυναίκες για να είναι γόνιμες και οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως γενικό τονωτικό για το νου και το σώμα. Οι Ρωμαίοι το ονόμαζαν ‘το ιερό φυτό’ και οι γιατροί της Ιατρικής Σχολής του Salerno το ονόμασαν ‘salvia’, από το λατινικό ρήμα ‘salvare’ που σημαίνει ‘θεραπεύω’ και το θεωρούσαν ως το κορυφαίο ‘κατά του θανάτου’ φάρμακο. Έχει εκθειαστεί από τους Ιπποκράτη, Διοσκουρίδη και Γαληνό, από την Κινεζική Ιατρική και ο Καρλομάγνος στο ‘Συνοδικό’ συμβουλεύει τους πάντες να έχουν πάντα φασκόμηλο στους κήπους του. Κατά το Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε κατά της χολέρας, της γρίπης και των πυρετών.

Πηγή: https://www.mednutrition.gr/

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,040 kg
Χώρα Προέλευσης

Ελλάδα