Σύνδεση
Δεν έχετε λογαριασμό; Δημιουργία Λογαριασμού
Εγγραφή
Έχετε λογαριασμό? Σύνδεση
Το κριθάρι περιέχει πολύ λίγη γλουτένη. Διεγείρει το ήπαρ και το λεμφικό σύστημα και με αυτόν τον τρόπο βοηθά στην αποτοξίνωση. Το κριθάρι περιέχει τοκοτριενόλη που συμβάλλει στην μείωση της παραγωγής της χοληστερόλης στο ήπαρ. Η βήτα- γλυκάνη του κριθαριού μαζί με τις υπόλοιπες διαλυτές ίνες δεν αφήνουν την χοληστερόλη και τα διαιτητικά λίπη να απορροφηθούν στο έντερο (Balch, 1998). Το αλεύρι του κριθαριού (meal) χρησιμοποιείται για την παρασκευή ψωμιού και για το δέσιμο στις σούπες ενώ προστίθεται και στα βραστά.
Βάρος | 0,500 kg |
---|---|
Χώρα Προέλευσης | Ελλάδα |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1617kj/301kcal – Λίπη: 2g εκ των οποίων κορεσμένα:0,40g – Υδατάνθρακες: 58g εκ των οποίων σάκχαρα: 1,50g – Φ.Ίνες: 2g – Πρωτεΐνες: 11g – Αλάτι: 0,006g |